Szabályzószelep

Csővezetéki áramlások beavatkozó eszköze, mellyel bizonyos áramlástechnikai paramétereket változtatunk meg a technológiai igényeknek megfelelően (térfogatáram, kilépő nyomás, nyomás- és hőmérséklet változtatás).

Gyors ajánlatkéréshez keresse műszaki kollégáinkat! Munkaidőben: +36-1-227-4945, vagy e-mail címünkön: soltesz@soltesz.hu

Szabályzószelep termékcsoport ismertető

A szabályozó szelep olyan szerelvény, aminek a feladata hogy egy csővezetékbe beépítve az áramlás útjába fokozatmentesen állítható ellenállást fejtsen ki a szabályzó által kiadott vezérlőjelek alapján. Ezáltal lehetővé teszi az áramlási sebesség közvetlen irányítását és a folyamatmennyiségek következetes ellenőrzését, mint például a nyomás, hőmérséklet vagy a folyadékszint. Azaz a csővezetéki áramlások beavatkozó eszköze, mellyel bizonyos áramlástechnikai paramétereket változtatunk meg a technológiai igényeknek megfelelően (térfogatáram, kilépő nyomás, nyomás- és hőmérséklet változtatás).

Az automatikus vezérlő terminológiában a vezérlő szelepet „végső vezérlőelemnek” is nevezik.

Termékcsoport beszállítói és termékkatalógusok

ARCA Regler GmbH.

A német gyártó a forradalmi fúvóka-torlólap rendszer feltalálója és innovátora a németországi Tönisvorst-ból. Története 1917-ben kezdődött Svédországban RagnAR CArlstedt szabadalmával. A második világháborút követően 1949-ben Tönisvorstban alapították újra a vállalkozást, amely a szabályzószelepek ismert és elismert szállítója, innovátora. Gyártmányaik segédenergiás szabályzószelepek (motoros szelepek, pneumatikus-, elektro-pneumatikus szelepek, hidraulikus működtetésű szelepek), ipari általános alkalmazásra, vagy egyedi, különleges követelményeknek megfelelő feladatra.

Klinger Italy sro – Burocco

A Klinger cégcsoport megvásárolta a Burocco nevű céget, amely az elektro-pneumatikus működtetésű szabályzószelepek gyártója. Egyedi kivitelek, ezért az adott alkalmazásra leginkább megfelelő szelepek kerülnek kiválasztásra, legyártásra.

Zürcher Technik

A svájci Sissach székhelyű vállalkozás az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar számára készít segédenergia nélküli szabályzószelepeket, elengedő szelepeket, pilotszelepeket. Készülékeik a nyomáscsökkentésen kívül alkalmasak a védőatmoszférák szabályzásában (pl. nitrogénpárna), fenntartásában.

Beszállítói termékismertető

 • segédenergiával működő szabályzószelepek
 • ipar minden területére
 • pneumatikus, elektro-pneumatikus, hidraulikus és elektromos segédenergia
 • az iparban használatos vezérléstechnikai rendszerekhez csatlakoztatható
 • felügyeleti rendszerbe köthető, távfelügyeletet, monitorozást tesz lehetővé
 • több, mint 100 év tapasztalat a segédenergiás szabályzásban

Termékkatalógusok letöltése

ARCA Regler GmbH. szelepek

ARCA Regler GmbH. szabályzó szelepek, gőzkondicionáló szelepek

 • csak elektro-pneumatikus szabályzástechnika
 • az ipar minden területére alkalmazható
 • költséghatékony megoldás

Termékkatalógusok letöltése

Klinger katalógus

Nincs megadva 2023.03.28

 • segédenergia nélküli szabályzástechnika
 • főleg élelmiszeripar, gyógyszeripar, vegyipar területén használatos
 • alkalmazható gázpárnák nyomástartására is

Termékkatalógusok letöltése

ZUERCHER katalógus

Nincs megadva 2023.03.28

Ajánlatkérés

Képviselt gyártóink