fémtömítés

Fémtömítés

A fémtömítés az API 6A és az ASME B 16.20-as szabványok alapján készül, és magas nyomású és hőmérsékletű környezetben való felhasználásra alkalmazható.

A kis tömítő felület és a magas érintkezési nyomás egy kiváló tömítési megoldást eredményez. A tömítés és a karima érintkezési felületei gondos előkészítést igényelnek.

A fém tömítőgyűrűk némely típusa nyomással aktiválódik, ami a növekvő nyomással arányosan növekvő tömítő képességet jelent.

Gyors ajánlatkéréshez keresse műszaki kollégáinkat! Munkaidőben: +36-1-227-4945, vagy e-mail címünkön: soltesz@soltesz.hu

Fémtömítés termékcsoport ismertető

Termékcsoport beszállítói és termékkatalógusok

Ring Joint tömítés, fémtömítés

A fém Ring Joint tömítőgyűrűk az API 6A és az ASME B 16.20-as szabványok alapján készülnek, és magas nyomású és hőmérsékletű környezetben való felhasználásra alkalmazhatóak. A kis tömítő felület és a magas érintkezési nyomás a kiváló megbízhatóság záloga. A tömítés és a karima érintkezési felületei gondos előkészítést igényelnek. A fém tömítőgyűrűk némely típusa nyomással aktiválódik, ami a növekvő nyomással arányosan növekvő tömítő képességet jelent.

Fémes tömítés

Kialakítások

Fémes tömítés - ovál kivitel
Fémes tömítés - ovál kivitel
Fémes tömítés oktogonál
Fémes tömítés oktogonál
Fémes tömítés RX kialakítás
Fémes tömítés RX kialakítás
Fémes tömítés BX kialakítás
Fémes tömítés BX kialakítás

Méretek: API 6A és az ASME B 16.20-as szabványok alapján

Anyagminőségek:

  • lágyacél (soft iron)
  • saválló acél
  • speciális anyagminőségek

Lencsetömítés, fémtömítés

A lencsetömítések tökéletesek a túlnyomással működő rendszerekben. A növekvő terhelések, a gömb alakú lencsefelület közötti érintkezési felület és a gömb alakú karimahorony megnő, így a felület a nyomás csak kisebb mértékben növekszik. A lencsetömítések újrafelhasználhatók és mint a RJT tömítéseknél is a tömítő hatás a felületek rugalmas deformációjával érhető el. Szabványméretek DIN 2696 szabvány szerint.

fémtömítés, lencsetömítés

Hegesztőperemes fémtömítések

A hegesztőperemes tömítéseket minden olyan helyen ajánljuk, ahol hegesztett tömítés szükséges, akár a közeg veszélye, akár a funkcionalitás elvesztésével járó veszély miatt, de ahol a csatlakozásnak bizonyos mértékig szétválaszthatónak kell lennie. Ezért ezek a tömítések félig levehetőek, mivel a hegesztett tömítőkötést, valamint a
karimás csavarokat ki kell oldani.

A hegesztőperemes tömítések általában ugyanabból vagy hasonló anyagból készülnek, mint a cső vagy a karima, és csak párban használják őket. A különböző profilok közötti választás a hegesztőgyűrű tömítésének működési körülményeitől függ.

A „rögzítési varrat” egy hegesztett fél csatlakozása a karimához. A „rögzítési varrat“ belül és kívül is elhelyezhető.
A „tömítési varrat” mindig a két hegesztőgyűrű egymáshoz hegesztése. Az anyagok hegesztésre való alkalmasságát (tömítés a karimához), a hegesztési képességet (megfelelő illesztés) és a hegesztés biztonságát (szakértő elrendezés és specifikációk) minden esetben értékelni és tesztelni kell a helyi üzemi feltételek figyelembevételével szakértő hegesztő mérnök bevonásával.

Bővebb információért keresse cégünket!

Tömítésprofilok

tömítésprofilok

Ajánlatkérés

Képviselt gyártóink